18 styczeń 2018

Quesadilla ze szpinakiem Składniki: 4 tortille 1 opakowanie mrożonego szpinaku w liściach ( 450 g ) 3 ząbki czosnku 100 g sera feta 200 g mozzarelli 100 g sera żółtego typu edam 2 łyżki oliwy sól, pieprz biały, gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Szpinak rozmrozić. Odcisnąć z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojony drobno czosnek i podsmażyć chwilę. Dodać szpinak. Dusić razem około 2 minut. Patelnię zdjąć z ognia. Fetę rozdrobnić widelcem. Dodać do szpinaku i wymieszać. Farsz doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mozzarellę i ser żółty zetrzeć na tarce. Wymieszać. Połowę tortilli posypać serem, nałożyć 1/4 farszu i posypać serem. Zamknąć tortillę ( patrz zdj. ). Patelnię grillową posmarować oliwą. Położyć tortillę i smażyć z obu stron, by ser się rozpuścił. Można też zapiec tortillę w nagrzanym piekarniku. Należy piekarnik, wraz z blachą nagrzać do 180 C i piec tortillę ok. 4 minut. Zrumienioną tortillę kroimy na kawałki. Przepis pochodzi z: http://zjemto.blox.pl/2014/10/Quesadilla-ze-szpinakiem.html

14 luty 2018
14 luty 2018
14 luty 2018
14 luty 2018
Reklama




    2011 © Copyright http://kobietanaj.pl

    [Regulamin] [Polityka Prywatności] [Reklama] [Kontakt] [O nas i Relacje Inwestorskie]


    Logowanie

    Wszelkie tresci w serwisie sa generowane przez uzytkownikow i wlasciciel portalu http://kobietanaj.pl nie bierze za nie odpowiedzialnosci. Jesli uwazasz, ze dodane tresci naruszaja jakiekolwiek prawo (w tym prawa autorskie)